ELVIS HADŽIĆ: DODIK I BAKIR, OD ISTOG OCA I JOŠ GORE MAJKE

03 Februar 2016

Šta je to trebalo da se desi,čime smo mi to zaslužili, kakva je to kosmička energija i historijska karma domino-efektirala uzročno-posljedičnu konfuziju činjenice da mi danas na vlasti imamo tipove poput Bakira i Dodika? Fuj!

Istaknuti iz globalno stupidne mode i konfekcijskog idiotizma nekog balkanskog političara bilo bi apsolutno beznačajno. Koliko pameti treba da se ukaže na odsustvo svake pameti? Budimo realni, osim Đinđića, koji je otišao prerano, i Čedomira Jankovića, koji uvijek kasni, na Balkanu jednostavno nema ni poštenog, ni karizmatičnog, ni svjesnog, ni dovoljno hrabrog lidera.

U toj bari oligarhijskih žabaca, dvojica se posebno ističu: Mile i Bakir. Nema potrebe pominjati ih punim imenom i prezimenom, jer svi ih već znamo. Upisani su u posmrtnu knjigu Bosne i Hercegovine. Baš kao i njihovi „Sveti Oci” ― Karadžić i Alija. Ili, Alija Karadžić. Zvuči potpuno harmonično. Ova dva lika su se vjenčali tamo nekad, tamo negdje, i ne jebu živu silu. Imaju djecu, izrode, retardirane poltrone, koji nastavljaju gdje su oni stali. Nema tu nikakve filozofije; oni su zaslužili šta ih slijeduje. Oni nemaju potrebe da se srame: njima je vlast zagarantovana. Gotovo monarhijskim sistemom, sve dok njihova ideološka retorika ne odstupa od izdrkanog sjemena njihovih prethodnika, oni se mogu i rado će to činiti, odnosno, sprdati se i sa narodom i sa državom kojom, eto, upravljaju. A upravljaju, isto idiot koji zalijepi sebi sladoled na čelo pa onda pokušava da ga jezikom dohvati i lizne. Oni bi tako mogli ratovati i drugovati do besvijesti, tome nema kraja. Mnogo ih stvari dijeli, ali sasvim lucidna halapljivost i kategorički bezobrazluk im je definitivno zajednička crta. Kao da su od istog oca i još gore majke.

A kako i nisu?

Pa radi njih dvojice su isparili Iliri! Zbog njih dvojice su slavenska plemena ovdje vatru zapalili i na njoj jaja svoja ugrijali. Radi njih su se Bogumili naselili ovdje i Crkvu svoju osnovali. Zbog njih su ugarski kraljevi i Pape svakojake palili i žarili te heretike bosanske, sjeme im se zatrlo! Upravo zbog njih se Bizantu dig’o kurac, a Turcima se češala muda. Oni su bili centar svijeta i kad svijeta nije bilo. Oni su bili semafor na Putu svile i kad puteva zglave nije bilo! Ne, radi njih su srpski vladari ženili bosansku vlastelu, bosanski se kraljevi krunili srpskom krunom i hrvatski se banovi zvali bosanskim, radi njih. Zbog njih je i bosančica postala srpsko-hrvatski, da bi se ujedinila u Sveto trojstvo. Zbog njih. Mi smo zbog njih. I oni su zbog nas. Ali, da li smo mi radi njih ili oni radi nas ― koga to zaboli. Važno je da je Islam doš’o. I da su se žene pokrile. I da su se Vlasi naselili. To je bitno. I da je Gavrilo šupak. Ili heroj, kako za koga. I to je bitno. I da su Muslimani bili ustaše a Srbi četnici, i to je bitno. Nek’ se zna. I da je Tito bio diktator, Draža heroj, a Pavelić da je branio svoj narod. I da su mu Muslimani ruku ljubili. I to je bitno.

Radi njih dvojice, Bakira i Mileta, velike su se bitke odvijale, diverzantske akcije, jebote, i posebni geo-strateški poduhvati se povlačili. I Dejtonski sporazum, koji su im ćaće potpisale, sve, sve da se njima pokažu i dokažu, svojim kurvinim sinovima, radi njih, i samo radi njih i zbog njih, mi danas imamo državu ovako sjajno ispoliranu, famozno uređenu, do jaja iskorumpiranu i totalno kriminalno podesnu i akceptiranu, ma da ti se guza naježi od ljepote u noći rane kad minus svane! Fuj!

Kaže, šta vas boli kurac, vi ste dijasporci, šta vas zaboli?

Duša nas boli, jarane, duša...

 

 

http://hadzicelvis.blogspot.com/

Top