Uzeir Hadžibeg - Naletosum

25 Avgust 2015

Gledamo Fata i ja na televiziji emisiju o kuhanju kad bahnu usred emisije nakav političar, ko biva on se razumije i u kuhanje.


Reko, nemereš od njih i od reklama ništa pogledat na ovoj televiziji,tačno ću je odjavit i ne treba nam vaka.

Veli meni Fata: Uzeire, ko da ja znadem ovog čojeka!

Odklen ćeš ga znat bona nebila.

Ne znam al ja njega znam odnekle.

Otišli mi leć kad će ti meni Fata: Znaš odkle znam onog čojeka,moj Uzeire?

Jok ja, haj spavaj, odklen ćeš ga znat.

Sjećaš li se kad je ono počeo rat pa davali uzbune i čitava se mahala pokupi i u podrum kod onog Ibrahima, imo tri ploče, govorili nemere hin nikaka granata probit?

Ja vala nisam niđe mako iskuće, radije bi da me raznese granata u mojoj kući neg sa ženama da se zatvoram u podrum.

Nisu bile samo žene, bilo je i muškaraca, bilesi onaj ministar što smo ga gledali na televiziji. On bi dođi i zauzmi mjesto u ćošku ispod nake stalaže i pokri bi se jorganom. Žene bi na njeg zagalami, ko biva šta će tu što ne ide na brdo ko i ostali muškarci, i šta će mu jorgan. Veli on: Ako probije granata mogo bi ovaj jorgan sačuvat gelere jer je pun vune. Žene mu se smijale i šprdale se sa njim, a vidi ga sad, moj Uzeire.

Nemoj ti to nikom govorit, more čut pa eto ti belaja, a morebit si se posefila pa ga snekim zamjenila.

Jok ja, Uzeire,ista mu ona čehra, samo se udebljo i glacno, ko da ga sad gledam,padaju granate a on iz onog ćoška,ispod jorgana ko miš viri i drhće, a vidi ga sad.

Haj neka ga, nisu ni svi ministri bili po podrumima, eno onog Željke, kaže Kemica da je snjima bio u rovovima u Hrasnu, a vidi ga sad ko i taj tvoj ispod jorgana samo sebi gledaju, ko da su braća. Haj spavaj, neka su doba!

Neću ti ja oka sklopit od njeg, naletosum

Top