Asmir Begović od danas službeno novi član Chelsea!

13 Juli 2015

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Asmir Begović danas je i službeno postao novi član prvaka Engleske Chelsea.

Begović na Stamford Bridge dolazi po izričitom naređenju Josea Mourihna, koji u Begoviću vidi ravnopravnog konkurenta sjajnom Belgijancu na golu Plavaca Thibautu Courtoisu.

Transfer Asmira Begovića u Chelsea, kako saznaje Novi.ba, bio je dogovoren još prošle sedmice.

Jose Mourinho planirao je službeno predstaviti Begovića kao svoje novo pojačanje u subotu, ali je to prolongirano za danas.

Naime, Begović je zamolio Mourinha da se odgodi službeno predstavljanje za ponedeljak, jer se u subotu obilježvala 20. godišnjica genocida u Srebrenici, a Ministar odbrane na taj nije htio da se priča o njegovom transferu, već o stradanju i dženazi nedužnih ljudi.

Mourinho je bez razmišljanja pristao, pa je transfer objelodanjen danas.

Begović će se ubrzo priključiti svojoj novoj ekipi, a nakon predstavljanja, naš je reprezentativac poručio sljedeće:

"Vrlo sam sretan što dolazim u Chelsea. Nakon razgovora s Mourinhom, vidio sam mogućnost napretka te da ću biti važna karika momčadi. Veselim se srijedi i početku priprema za novu sezonu"; rekao je Begović koji će nositi jedinicu na leđima.

"Želim se prije svega zahvaliti svima u Stoke Cityu, predsjedniku i čitavoj obitelji Coates, Marku Hughesu i Tonyu Pulisu, treneru golmana Andyu Quyu, svim mojim saigračima i posebno navijačima koji su sve ovo vrijeme činili da se moja porodica i ja osjećamo dobrodošli u Stokeu", poručio je Asmir.

"Zaista sam uživao u vremenu provedenom u Stokeu, ali mislim da je bilo pravo vrijeme da prihvatim priliku ne samo da se dodatno razvijam kao igrač, nego i neke nove izazove u karijeri. Veoma sam ponosan na ono što je ovaj sjajan tim zajedno napravio u Stokeu. Želim im sve najbolje u sezoni koja dolazi", zaključio je Begović.

 

Novi.ba, ZmajeviBIH

Top