POSLJEDNJA PJESMA KEMALA MONTENA!

29 Oktobar 2015

Duet Maksa Hozića i Kemala Montena snimljen je prije više od godinu dana, ali zbog duge i iscrpljujuće bolesti našeg legendarnog Kemice, nije nikada došlo do realizacije muzičkog videa. Sve do sada.

Max Hozić je zagrebački tenor, koji iza sebe ima jedan studijski album, ali bogatu muzičku karijeru: od klasika mjuzikla, kao što su “Kosa”, “Gubec Beg” i “Les Miserables”, do mnogobrojnih nagrada sa festivala širom regiona.

Prvi studijski album “Šampioni ljubavi” radio je sa poznatim autorskim dvojcem Adijom i Edom Mulahalilović, a na istoimenom singlu sa ovog albuma nastupio je i Rade Šerbedžija. Spot je sniman u Sarajevu, a režirao ga je Pjer Žalica (“Gori vatra”, “Kod amidže Idriza”).

“Otkako te nemam” je balada, za koju je tekst i muziku napisao Elvis Hadžić Tonchy, a aražman uradio Toni Eterović. Predstavljena je premijerno na hrvatskom “Narodnom radiju”, a ovih dana se očekuje i video-spot, u visokoj produkciji i sa prelijepim scenama punih pokreta i čežnje... Spot je režirala Katja Restović i sniman je u Poreču i okolici. U kadrovima nema Kemala Montena, ali je tu njegova prepoznatljiva gitara, neprikosnovena interpretacija Maksa Hozića i, naravno, jedan-jedini i neponovljivi glas našeg Kemala Montena.

Pogledajte trailer...

 

kultur-reporter

Top